Gratis

Zine Kiosk

  • vr 20 sep, 12:00 - 18:00
  • za 21 sep, 11:00 - 18:00
Kiosk met de nieuwste zines uit binnen- en buitenland (foto: Hans Tak)
Kiosk met de nieuwste zines uit binnen- en buitenland (foto: Hans Tak)

In de foyer van Cinerama staat de kiosk van Cross Comix, met werk van makers die niet op het festival konden zijn. We reisden diverse festivals elders in Europa af om bij de makers zelf bijzondere producties in te slaan. Allemaal bijzondere kunstwerken die je niet in de winkel vindt.

In de winkel ligt werk van: Hilal Uzuner, Daniël van Nes, Leau Grégoire, Bob op ’t Land, Sean van der Meulen, Javier Lozano (DE), Never Brush My Teeth (GR), Enter Press (IT), Ineke Goes, Sara Mertens, Alice Schiavone, Gijs Kreutzkamp, Oscar Pavlovskis (Letland), Diede van Ommen, Zena-Rae, Fynn van der Ziel, Abel Dijkstra, Dit lichaam van ons, Ellis Tolsma, Adriaan Odendaal, Nova de Hoo, Agniescka Kowalska, Teuntje Fleur, Mas Hab, Agnieszka Probola (PO), Alea Rodriguez (DE), Rotopol (DE), Janice Laryea, De Oswaldt, Blauwe Eikels Comics, Alice Monvaillier, Cabin Boy Studio (IT), Knust Press, Terry Bleu (FR), Studio Fidèle (FR), Studio Machii, Thom and Marija, Mistograf (Oek), Libro Arte (Japan), Kuš (Letland), Michal Fikaris (Aus), Annie Li (Taiwan), Akvile Magicdust (Litouwen), Riso Sheets (SP), Hand Saw Press (Japan).

Daarnaast is in de kiosk de portfolio te koop van de One Page Comics expo, de jongste editie van Zone 5300, de autobiografie van Paul Driessen en een zine in kleine oplage van grafische poëzie door Toni Stuart en Ibrahim Ineke.

Highlight: Small Press Award

Alle producties van de Small Press Award shortlist 2023 en 2024 zijn te koop in de kiosk.

Leau Grégoire

Leau Grégoire won in 2023 de Small Press Award met ‘Daar zitten graten in’. De jury daarover: “Enorm goed vormgegeven, relevant en intiem verhaal. Alsof we een persoonlijk dagboek binnenvallen, dat eigenlijk niet gezien mag worden. Ogenschijnlijk nonchalant, maar uitzonderlijk doordacht vormgegeven. Tactiele kwaliteit voegt extra dimensie toe aan de (lees)ervaring.”

Leau Grégoire
Abel Dijkstra

Abel Dijkstra (Amsterdam, Netherlands,1998) is a visual storyteller and funny. He makes comics and self-publishes a magazine called Lovely. It’s the most contemporary comics magazine and it’s cool and free (not free of charge but free in spirit).

Abel Dijkstra
Fynn van der Ziel

Fynn van der Ziel (1996) is een kunstenaar met een sterke hang naar het absurdisme. Met verscheidene media waaronder plasticine en risografie creërt hij een ongemakkelijke wereld waarin hij zichzelf thuis voelt.

Bob Op ’t Land

Bob Op ’t Land (1992) is illustrator en stripmaker. Hij is werkzaam en woonachtig in Deventer met zijn vriendin en twee katten. Hij houdt van vroeg opstaan en nieuwe schetsboeken. Hij houdt niet van op de foto gaan. Sinds 2020 tekent hij autobiografische (gag)strips, die hij in eigen beheer publiceert in zijn one-man-anthology ‘Plumbum’. Van ‘Plumbum’ zijn inmiddels drie delen verschenen.

Bob Op 't Land
Dit lichaam van ons

Dit Lichaam van Ons is een nieuw collectief ontstaan uit het boekproject ‘Dit lichaam van ons,’ uitgegeven in mei 2024. Het collectief werd gevormd om queer en pulp strips te vieren, en hun werk zit boordevol himbo’s, zombies en femboys, schimmelklonen en latexdemonen, sappige liefde, tijdloze romantiek, harige aanrakingen en nog veel, veel meer.

Dit lichaam van ons

Cross Comix krijgt ondersteuning van

Logo Gemeente Rotterdam
Logo Rotterdam Festivals
Logo Stimuleringsfonds creatieve industrie

Blijf op de hoogte

Krijg updates over al onze evenementen en krijg als eerste toegang tot tickets.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief