Verliefd op een gangster

‘Verliefd op een gangster’ is een pulpstrip uit 1966. De stripclub brengt het verhaal over Peggy, die het maffia-imperium van haar vader erft, tot leven in een performance vol geluidseffecten.

Enige tijd geleden besloot ‘De Stripclub’ een ode te brengen aan de verloren kunst van de pocketstrip door deze te bewerken tot live hoorspelen. Hierbij worden de tekeningen van de oorspronkelijke strip tot bioscoopformaat opgeblazen en tot leven gebracht met behulp van een roulerende cast aan stemacteurs. Deze nemen niet alleen de tekst van de personages voor hun rekening, maar voorzien het verhaal ook van muziek en geluidseffecten. De voorstellingen worden live opgenomen, zodat zij later als traditioneel hoorspel terug te luisteren zijn.

Slechts zelden werd er een verhaal verteld met zoveel geknal en gedonder als ‘Verliefd op een gangster’. Deze curieuze pulpstrip uit 1966 bestaat uit 64 A6 pagina’s vol intrige, liefde en likkebaardende butlers. Niet alleen is ‘Verliefd op een gangster’ op zichzelf van begin tot eind een wonderlijk schouwspel, maar dit beeldverhaal is ook archetypisch voor een bepaald type pocketstrip dat je niet zo vaak meer ziet. De vertellingen uit deze budget stripreeksen werden in elkaar geknutseld door een bonte stoet van niet bij naam genoemde schrijvers en tekenaars met wisselend talent. Het resultaat is op zijn zachtst gezegd fascinerend. Oordeel zelf: