Talks – Strips & Architectuur

Een Architectuurdag met Talks van o.a. Joost Swarte, Mélanie van der Hoorn, Hanco Kolk, Ellen Schindler en Siebe Thissen in gesprek met Theo Seesing.

Zaterdag 25 sep | 14.00 -17.00u

Luister naar de Talks van o.a. Mélanie van der Hoorn, auteur van het standaardwerk ‘Strips en Ballonnen’, Hanco Kolk over zijn stadstaat Meccano, Ellen Schindler van architectenbureau ‘de Zwarte Hond’ over de stripuitgave ‘Ken je Stad’ en Siebe Thissen in gesprek met Theo Seesing over de relatie Strips en Kunst in de openbare ruimte in Rotterdam naar aanleiding van het boek ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad’. Speciale gast van het festival Joost Swarte vertelt over de verwevenheid van strips en architectuur in zijn werk. Een selectie van zijn architectuur geïnspireerde grafische werk is dit weekend te zien als expositie in de Cross Comix Kunsthal. Moderator: Jord den Hollander (AFFR)

Strips als presentatiemiddel

Mélanie van der Hoorn, Jean Nouvel, Rem Koolhaas, Bjarke Ingels, Norman Foster: al deze toonaangevende architecten hebben ooit de stripvorm gebruikt om hun projecten te presenteren of te reflecteren op de sociaal-politieke context waarin deze tot stand komen. Ook andere architecten hebben een verrassende diversiteit aan architectuur in stripvorm op hun naam staan. Willem Jan Neutelings en de Californische Wes Jones hebben er zelfs internationale prijsvragen mee gewonnen.

Testen voor toegang

In de Prinsekerk werken we met Testen voor toegang. Dat betekent dat je alleen naar binnen kunt als je gevaccineerd bent, een herstelbewijs hebt of kunt aantonen dat je negatief getest bent via Testen voor toegang. Je dient een van deze drie mogelijkheden aan te tonen via de Coronacheck app.