Resultaten voor de taxonomie Competitie

Cross Comix en Stripdagen Haarlem organiseren voor de tweede keer de Small Press Award, dé competitie voor beeldverhalen in eigen beheer. Uiterste inzenddatum is 1 juli 2023, de uitreiking vindt plaats tijdens Cross Comix op zaterdag 23 september in Rotterdam.

Opzet

De opzet van de Small Press Award is eenvoudig: makers mogen inzenden, een deskundige jury kijkt ernaar, achtereenvolgens worden een longlist/shortlist/winnaar bekend gemaakt – dit laatste tijdens het Cross Comix festival op zaterdag 23 september in Rotterdam.

Uiteraard zijn er criteria waaraan de inzender moet voldoen, waarvan de belangrijkste zijn:

  • De inzender is ook de maker en de uitgever.
  • De inzending is in het Nederlands dan wel in het Engels door een maker die woonachtig is in het Nederlandse taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Suriname). Ook tekstloze inzendingen komen in aanmerking.
  • De inzending is gepubliceerd tussen 1 maart 2022 en 1 mei 2023. De uiterste inzenddatum is 1 juli 2023.

Prijzen

We werken met een longlist/shortlist/winnaar om drie keer publiciteit te kunnen genereren voor de makers. De longlist bevat tien namen, de shortlist drie.

Alle makers op de longlist krijgen de gelegenheid hun werk te verkopen in de Zine Popup Store van Cross Comix 2023. Ook worden deze tien inzendingen tijdens het festival geëxposeerd.

De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1.500 euro plus de mogelijkheid een expositie in te richten bij de Stripdagen Haarlem of Cross Comix in 2024. De nummers twee en drie ontvangen een geldbedrag van 500 euro.

Reglement en formulier

Het reglement (pdf) bevat alle criteria voor deelname. De inzending moet gepaard gaan met een ingevuld formulier (.doc).

Lees verderSmall Press Award 2023