Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood

Van Koen Kalkoen, Sjors & Sjimmie Tot Ice Age, Minions & Shrek

Zit zondag 17 november vooraan bij de officiële boekpresentatie van ‘Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood’! Niemand minder dan stripmaker Peter ‘Sigmund’ de Wit schreef een indrukwekkende biografie over de internationaal succesvolle Rotterdamse scenarist, illustrator en story artist Wilbert Plijnaar die al 25 jaar vanuit LA voor alle grote studio’s werkt: van Warner Bros en 20th Century Fox tot Dreamworks.

Op uitnodiging van Cross Comix is Wilbert Plijnaar weer even terug in Nederland en gaat hij met Peter de Wit in gesprek over hun gedeelde passie voor spitsvondige teksten, het verkennen van grenzen en een strakke tekenstijl. En natuurlijk over de Amerikaanse droom… Exclusief interview met Wilbert Plijnaar en Peter de Wit door Mirjam de Winter, journalist en columnist voor o.a. RTV Rijnmond en NRC. Direct na afloop signeren Plijnaar en De Wit beiden de gloednieuwe biografie in de foyer van Theater Rotterdam.

Wilbert Plijnaar begon zijn carrière als tekenaar en schrijver voor het weekblad Donald Duck. Halverwege de jaren ‘70 stapte hij over naar stripblad Eppo en werd co-auteur van strips als Sjors en Sjimmie en Claire. De creatieve duizendpoot maakte daarnaast strips als Koen Kalkoen, bedacht concepten voor andere stripmakers en begeleidde jong talent.

Beeld: © Warner Bros. Universal

Sinds 1995 werkt hij voor de studio’s van onder meer Warner Bros, 20th Century Fox en  Dreamworks. Hij werkte bijvoorbeeld mee aan tal van succesvolle bioscoopfilms, waaronder: Despicable Me, The Lorax, How to Train Your Dragon, Planet 51, Over the Hedge, Jimmy Neutron, Osmosis Jones en de eerste drie Ice Age films.

Ontmoet Wilbert Plijnaar
en Peter de Wit
@Cross Comix

zaterdag 16 november

Masterclass
Atrium Donner
(los ticket only)

zondag 17 november

Plijnaar en De Wit
Theater Rotterdam
(los ticket en passepartout)

Op vrijdagavond 15 november loopt Wilbert Plijnaar mee met de Comic (f)Luister audiotour van Art Index Rotterdam rond en over de Oude Binnenweg.

Theater Rotterdam & Donner

zo 17 nov 17:00
  • comix
  • x animatie
  • x film
  • x scenario's
  • x storyboards
  • x strips

ook interessant

Warming-up @Comics, Art & Beer

Sexboerderij Het Gouden Kalf

Cross Comix Comicorama

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets