Tokyayo

De Tokyayo game show

Pepijn Lanen aka Faberyayo, maakt deel uit van De Jeugd Van Tegenwoordig. Steven van Lummel is illustrator en uitvoerend kunstenaar voor verschillende platforms. Vorig jaar lanceerde het internet-tv-kanaal VICELAND het programma TOKYAYO, waarin deze twee kunstenaarsvrienden samen naar Tokio gingen om er de Japanse cultuur in kaart te brengen. Daarbij vermeden ze de toeristische kiekjes, ze bezochten bijvoorbeeld een fotograaf met een bijzondere achtergrond, een eng theevrouwtje, een punkband met zelfmoordrandje en een rapper die zich bezighoudt met het gorilla-thema.

In de Tokyayo Game Show, speciaal ontwikkeld voor Cross Comix, bootsen Pepijn Lanen en Steven van Lummel de typische Japanse spelshow na. Door middel van een quiz laten ze het publiek kennis maken met de Japanse kunst en (comic)cultuur en voeren ze hen langs de wereld van anime, manga, hentai en karaoke. Twee teams krijgen de unieke kans om het tegen elkaar op te nemen op het podium, met Steven en Pepijn als hilarische quizmasters. De rest van het publiek kan tevens in teamsetting meedoen aan de quiz en met de juiste antwoorden bizarre en leuke prijzen winnen.

Met tekenaar Floor van het Nederend maakte Pepijn Lanen de graphic novel Hotel Dorado. Tijdens Cross Comix is er een nieuw speciaalbiertje genaamd OOO verkrijgbaar, gebrouwen door Oedipus Brewing. OOO is geïnspireerd op het bier dat gedronken wordt in het boek.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Grote Zaal

zo 18 nov 16:00 - 17:00
  • comix
  • x animatie
  • x fotografie
  • x multimedia
  • x muziek
  • x theater

ook interessant

Typex – Andy

Stripped!

Tekendemocratie

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets