Tokyayo

Cross Comix presenteert vol trots de première van de Tokyayo Game Show.

Een Japanse spelshow met Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen en Steven van Lummel! Pepijn is een van de leden van het roemruchte De Jeugd van Tegenwoordig die net een nieuw album hebben uitgebracht. Steven is illustrator en uitvoerend kunstenaar voor verschillende platforms.

Vorig jaar lanceerde het internet-tv-kanaal VICELAND het programma TOKYAYO, waarin deze twee kunstenaarsvrienden samen naar Tokio gingen om er de Japanse cultuur in kaart te brengen. Daarbij vermeden ze de toeristische kiekjes, ze bezochten bijvoorbeeld een fotograaf met een bijzondere achtergrond, een eng theevrouwtje, een punkband met zelfmoordrandje en een rapper die zich bezighoudt met het gorilla-thema.

Speciaal voor Cross Comix vertalen Pepijn en Steven de in Japan immens populaire spelshows naar het Nederlandse podium. Teams krijgen de unieke kans om op het podium hun kennis van Japanse kunst en stripcultuur te meten onder de hilarische leiding van gelegenheidsquizmasters Steven en Pepijn. Met quizvragen in Japanse showbizzstyle laten ze de teams en het publiek kennis maken met de Japanse kunst en (comic)cultuur en voeren ze hen langs de wereld van animé, manga, hentai en karaoke. Ook waaghalzen en Japankenners in het publiek kunnen als team meedoen aan de quiz en met de juiste antwoorden bizarre en leuke prijzen winnen.

Je kunt je nog opgeven voor de première van de Tokyayo Game Show tijdens Cross Comix. Durf jij het aan om je kennis te laten testen door onze favoriete hosts Pepijn Lanen en Steven van Lummel? Weet jij veel van manga, Japanse comics? Geef je dan meteen op en maak kans op mooie prijzen en eeuwige roem. Mail je teamnaam en aantal personen (3 tot 5) naar: info@crosscomix.nl o.v.v. Tokyayo Game Show. Wil je graag meedoen en heb je nog geen team, stuur dan ook even een mailtje dan kijken we of we een team kunnen samenstellen.

Deelname op eigen risico!

Hotel Dorado Borrel

Met tekenaar Floor van het Nederend maakte Pepijn Lanen de graphic novel Hotel Dorado. Tijdens de Hotel Dorado Borrel op Cross Comix is er een nieuw speciaalbiertje genaamd ‘OOO’ verkrijgbaar, gebrouwen door Oedipus Brewing. Dit drankje is geïnspireerd op het bier dat gedronken wordt in het boek.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Grote Zaal

zo 18 nov 16:00 - 17:00
  • comix
  • x animatie
  • x fotografie
  • x multimedia
  • x muziek
  • x theater

ook interessant

Hotel Dorado Borrel

De Stripclub

Typex – Andy

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets