The Presley Paranoia Freak Show

Tweeënveertig jaar na zijn overlijden op 42-jarige leeftijd komt de koning van de rock & roll, Elvis Presley, naar Cross Comix Festival! Elvis, de man die opklom van vrachtwagenchauffeur tot heilige inspireerde de Tilburgse kunstenaar Jeroen de Leijer tot het maken van tekeningen en prenten over Zijn leven en werk. De prenten zijn samengebracht in een houten paviljoen waar ook de vermeende originele lijkwade te zien is. Een sjaaltje waarmee Elvis Presley na Zijn laatste concert Zijn bloed, zweet en tranen gedept zou hebben en waarop Zijn beeltenis nog steeds te zien zou zijn. Elvis A. Presley begon Zijn carrière op de kermis onder bezielende begeleiding van de, uit Breda afkomstige, manager Colonel Parker. Na vele omzwervingen is The Presley Paranoia Freak Show eindelijk hartje Rotterdam te zien. Must See!

foto Rene van der Hulst

Jeroen de Leijer brak in de jaren negentig door met Eefje Wentelteefje; stripheldin, poppenkastdiva en televisiester met zwarte vlechtjes en een rood jurkje. De strip verscheen dagelijks in het AD en Eefje kreeg een eigen tv-serie bij VPRO’s Villa Achterwerk.

Samen met zijn vrouw Marjolein Schalk vormt hij Studio De Leijer, gespecialiseerd in illustraties, strips, boeken en animatiefilms. Ze maakten de illustraties voor het kinderboek Hoe Lima een lekke band kreeg van Micha Wertheim en het inmiddels klassieke vakantieboek Niemand de deur uit!  voor een ultieme thuisblijfervaring. Naast briljant tekenaar is Jeroen ook sjamaan, spiritueel gids en bedenker van de Kenjezelf Kit. Vorig jaar verscheen van zijn hand de allereerste tragic novel ter wereld: Mommy was a mobster.

Ontmoet
Jeroen de Leijer
@Cross Comix

Zondag 17 november

The Presley Paranoia Freak Show
Theater Rotterdam
los ticket en passe-partout

Theater Rotterdam

zo 17 nov 14:00
  • comix
  • x absurdisme
  • x art
  • x expo
  • x muziek

ook interessant

Kamagurka humorcollege

Les Robots

The Big Draw

blijf op de hoogte

* indicates required