Posy Simmonds

We zijn ontzettend blij en vereerd dat we op 17 november Posy Simmonds mogen ontvangen. Scherpe satire, progressieve (vrouwelijke) personages en iconische stripverhalen tekenen de indrukwekkende carrière van de Engelse grande dame van de strip. Al ruim vijftig jaar is ze geliefd bij lezers -en gevreesd bij politici- om haar messcherpe pen en observaties.

Foto: Victor Schiferli

Na Simmonds’ eerste publicatie in 1968 in The Times verschijnt bijna dagelijks een van haar cartoons en strips in tijdschriften en kranten; van The Sunday Times, The Guardian en The Observer tot Reader’s Digest en Cosmopolitan.

Omslag van Posy Simmonds’ nieuwe boek Cassandra Darke

Van Simmonds verschijnen ook internationaal succesvolle kinderboeken zoals Rozemarijn en Fred (als de korte animatiefilm Famous Fred genomineerd voor een Oscar). Haar graphic novels Gemma Bovery, naar Madame Bovary van Flaubert en Tamara Drewe (gebaseerd op Far from the Madding Crowd van Thomas Hardy) oogstten veel lof vanwege de bijzondere, hybride mix verteltechnieken en elementen uit strip, illustratie en literatuur. Beide boeken zijn verfilmd door Stephen Frears met Gemma Arterton in de titelrol. Dit najaar verschijnt de Nederlandse vertaling van Simmonds nieuwste beeldroman Cassandra Darke (2018) bij Uitgeverij De Harmonie.

Pagina uit Cassandra Darke

foto © Reinier Bergsma

Charlotte Nijs is wat ons betreft de beste politiek verslaggever van Nederland: bovenop de actualiteit, goed geïnformeerd, doortastend en met gevoel voor humor weet ze voor ‘Hart van Nederland’ elke politicus aan het praten te krijgen. Naast haar interesse voor politiek is ze bovendien een begenadigd interviewer. Charlotte Nijs interviewt Posy Simmonds over haar manier van werken, haar carrière, de rol die humor speelt in haar werk en de politieke situatie in haar land. Genoeg gespreksstof voor een collegeachtig gesprek, waarbij ook ruimte is voor vragen uit het publiek. Andersom mogen Simmonds en Nijs het publiek ook vragen stellen of een opdracht geven ter plekke iets te tekenen. Pen en papier bij de hand!

Ontmoet Posy Simmonds
@Cross Comix

zondag 17 november

In gesprek met Posy Simmonds
Theater Rotterdam
(los ticket en passepartout)

Theater Rotterdam

zo 17 nov 14:15 - 15:15
  • comix
  • x graphic novel
  • x illustratie
  • x interview
  • x literatuur
  • x politiek

ook interessant

Kamagurka humorcollege

Emilio Guzman & Thijs van Domburg

Studio Maky

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets