Wende

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een van de meest veelzijdige en spraakmakende artiesten van Nederland. Of het nu pop, elektro, klassiek of hedendaagse muziek is, ze slaagt er steeds weer in om haar publiek diep te raken.

Waar woorden te kort schieten, kunnen comics en beeldverhalen juist de rest naar boven halen. Soms met een simpele lijn, dan weer met een monnikenwerk van honderden potloodstrepen. Met bescheiden zwart-, wit- en grijstinten, dan weer met ontelbare kleuren. Zo sterk als het beeld de muziek en tekst kan aanvullen, gebeurt dat natuurlijk ook andersom: sommige beelden smeken om muziek en composities. Dat is precies de crossover die we zochten bij dit festival

Voor Cross Comix start er een bijzonder project: Wendes nieuwe album ‘Mens’ wordt van het eerste nummer tot en met het laatste nummer ‘verstript’ door elf verschillende tekenaars. Ben Gijsemans, Aart Taminiau, Aimée de Jongh, Wide Vercnocke, Robert van der Kroft, Claudie de Cleen, Joost Swarte, Ward Zwart, Erik Kriek, Floor van Nederend en Gwen Stok nemen deze rol op zich. Elke tekenaar maakt zijn eigen versie van één van de nummers die op ‘Mens’ te horen zijn. Deze illustraties worden vervolgens gebundeld in een exclusieve Cross Comix uitgave, die tijdens het festival te koop is.
Na haar optreden zal Wende signeren bij de Donner pop-up store.

Daarnaast kunnen we nog een vol uur genieten van de daverende liveshow van Wende in de Grote Zaal, waarbij ze het album naar het podium zal vertalen. Zowel Wende als Cross Comix zijn uitermate trots op deze samenwerking, waarbij muziek, strips en tekst tot één geheel worden verweven.

Grote zaal

zo 18 nov 19:45 - 21:00
  • comix
  • x muziek
  • x strips

ook interessant

Typex – Andy

Stripped! expo

Tokyayo

De Stripclub

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets