Masters en Makers masterclasses

Cross Comix Masterclasses 

zaterdag 16 november 

HOLD YOUR HORSES – BREAKING NEWS!!

Onze partner IMGLab stelt maar liefst 35 (!!) gratis kaarten voor de masterclasses beschikbaar!! Hoe mooi is dit?! Grijp je kans, zet jezelf op aanwezig op Facebook en mail theo@crosscomix.nl dat je zo’n free ticket wilt hebben!! Je krijgt dezelfde dag nog een reactie. Wees er snel bij! OP = OP!

Duik op zaterdag 16 november dieper in de wereld van visual storytelling! Laat je inspireren door (inter)nationaal gerenommeerde makers uit de stripwereld tijdens de masterclasses van Cross Comix. Niemand minder dan Wilbert Plijnaar (story artist), Hanco Kolk (artist), Marloes Dekkers (colorist) en Frits Jonker (lettering) delen hun visie, ervaring en inspiratie en geven een kijkje in hun keuken: van scenario tot schets, van lijnwerk tot kleur en van tekst tot lettering.
Let’s get visual!

Tickets

11.30 uur: inloop
12.00 tot 17.00 uur: masterclasses
Locatie: Donner, Coolsingel 129 Rotterdam

Stuur vóór maandag 11 november je specifieke vraag of voorbeelden van je werk (max. vijf op hoge resolutie via WeTransfer) naar theo@crosscomix.nl zodat onze specialisten een selectie ter bespreking kunnen maken. 

DE MASTERS

Marloes Dekkers

Marloes Dekkers kan als geen ander met kleur de ervaring en emoties van een verhaal of afbeelding versterken. De prijswinnend colorist beheerst het volledige spectrum van emoties in kleur tot in de finesse. Ze is vermaard om haar werk voor gerenommeerde auteurs als Hanco Kolk, Peter van Dongen en Mario Boon. De Rotterdamse Dekkers combineert ecoline, aquarel en gouache met collagetechnieken en computergraphics en brengt met het mengen van kleuren en materialen het werk van elke beeldmaker tot leven.

Frits Jonker

Frits Jonker is letteraar, auteur, kunstenaar en typograaf. De bekroonde meesterletteraar is waarschijnlijk de enige in Nederland die nog al zijn letteringen met de hand doet. Hij is een van de laatste specialisten in zijn vak en lettert in opdracht de strips van talloze tekenaars. Jonkers eigen alfabetten geven diepte aan de striptekeningen en zijn vol emotie en betekenis. Het letteren van strips zorgt voor de harmonie binnen een striptekening en Frits zoekt daarbij graag de grenzen op van zijn eigen vakgebied.

Hanco Kolk

Hanco Kolk is een van Nederlands meest prominente striptekenaars en docent Comic Design aan kunstacademie ArtEZ in Zwolle. Hij brak internationaal met het vierluik Meccano. Samen met Peter de Wit maakt hij de dagstrip S1ngle voor 14 kranten in Nederland en België. Kolk tekende verder voor o.a. The New Yorker, illustreerde de cd Tot ziens Justine Keller van Spinvis en hij tekende een nieuw avontuur van Robbedoes op in Tulpen uit Istanboel.

Wilbert Plijnaar

Wilbert Plijnaar begon zijn carrière als tekenaar en schrijver voor het weekblad Donald Duck, stapte over naar Eppo en was co-auteur voor Sjors & Sjimmie en Claire. De creatieve duizendpoot maakte daarnaast strips als Koen Kalkoen, bedacht concepten voor andere stripmakers en begeleidde jong talent. Sinds 1995 werkt hij als vanuit Hollywood voor de studio’s van onder meer Warner Bros, 20th Century Fox en  Dreamworks mee aan succesvolle bioscoopfilms als: Despicable Me, How to Train Your Dragon en de eerste drie Ice Age films.

Ontmoet Marloes Dekkers,
Frits Jonker, Hanco Kolk
& Wilbert Plijnaar
@Cross Comix

Zaterdag 16 november
Donner

Donner

za 16 nov 12:00
  • comix
  • x illustratie
  • x kleur
  • x lettering
  • x masterclass
  • x scenario's

ook interessant

BNO IMGLAB x Cross Comix

Kamagurka en Herr Seele

Emilio Guzman & Thijs van Domburg

blijf op de hoogte

* indicates required