Gwenst x Kusuma

Onthulling muurschildering
tijdens 24hr Comics Day

Speciaal voor Stayokay Rotterdam en Cross Comix focussen Diana Kusuma (Kusuma) en Gwen Stok (Gwenst) in twee nieuwe kleurrijke muurschilderingen op de thema’s bos en zee. Kusuma en Gwenst kennen elkaar nog van de Willem de Kooning Academie en delen hun belangstelling voor muurschilderingen en hun enthousiasme voor dode dieren, strips, taartjes, filosofische speelsheid in de menselijke aard en thee, veel thee.. Kortom, een vrolijke cartooneske boel met een donker randje èn een grote rol voor hun bekendste karakters Doodkonijn en C’estlavie.

Vorig jaar kwam Kusuma’s stripdebuut Het leven van doodkonijn tijdens Cross Comix uit en begin 2019 debuteerde Gwenst succesvol met de sombere krekel in het beeldverhaal De genezing van de krekel, geschreven door Toon Tellegen.

Voor Stayokay besloten ze het befaamde donkere randje van hun werk even te laten varen, want ‘de wereld is momenteel al donker genoeg’. Met hun nieuwste samenwerking treden Kusuma en Gwenst in de voetsporen van Marcel Ruijters en Aimee de Jongh die eerder ook al prachtige muurschilderingen maakten in het bijzondere hostel in de beroemde kubuswoningen van architect Piet Blom. Op zaterdag 5 oktober, tijdens 24hr Comics Day, is de onthulling van de twee muurschilderingen. Wees erbij!
#letsgetvisual

StayOkay in de kubuswoningen Rotterdam

Ontmoet Kusuma en Gwenst
@Cross Comix

zaterdag 5 oktober
17.00 uur in StayOkay Hostel

zondag 17 november
Showcase
Theater Rotterdam

Overnachten tijdens Cross Comix

Altijd al willen weten hoe het is om in een van de kubuswoningen te logeren? In Stayokay Rotterdam kan het! Het ‘bos’ van Piet Blom is al 30 jaar een van dé eye-catchers van de stad.  Van 13 t/m 17 november kun je met 10% korting overnachten in Stayokay Rotterdam. Gebruik hiervoor de speciale kortingscode Comix19.

StayOkay Hostel

za 05 okt 17:00
  • comix
  • x expo
  • x illustratie

ook interessant

24hr Comics Day

The Presley Paranoia Freak Show

Emilio Guzman & Thijs van Domburg

blijf op de hoogte

* indicates required