Kamagurka humorcollege

Aristoteles meets
Bert en Bobje

Humorcollege

Wat is komisch? Wat is de kunst van een goede cartoon? Op deze vragen proberen de Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar Kamagurka en Wim le Mair, docent en onderzoeker Visual Storytelling aan de AKV St. Joost, luchtige maar niet minder serieuze antwoorden te geven in dit minicollege over de essentie van de grap. 

De leer van niemand minder dan de Griekse filosoof Aristoteles is de lat waar de cartoons van Kamagurka langs worden gelegd! De strenge eisen diede meest universele denker van de oudheidaan het klassieke Griekse drama stelde, passen wonderwel op die cartoons, stelt Le Mair. Ze geven inzicht in hoe een grap werkt en wanneer een cartoon beter wordt. 

Bert en Bobje zijn de mythische oerfiguren uit het universum van Kamagurka. Bert Vanderslagmulders is eenzaam en onbegrepen, maar weet het altijd beter. Hij heeft slechts één vriend: Bobje, een hond die rechtop loopt. Dit legendarische duo levert op onnavolgbare wijze commentaar bij de gebeurtenissen in de wereld. Het is nooit goed. En als het goed is, dan loopt het fout. 

Kamagurka geeft live tekenend een weerwoord op wat er allemaal over zijn cartoons wordt beweerd en gaat hiermee de dialoog met Wim le Mair èn Aristoteles aan. 

De pennen zijn geslepen!

Ontmoet Kamagurka &
Wim le Mair
@Cross Comix

zondag 17 november

Minicollege Aristoteles meets Bert en Bobje
Theater Rotterdam

Theater Rotterdam

zo 17 nov 15:30
  • comix
  • x absurdisme
  • x filosofie
  • x geschiedenis
  • x humor
  • x live tekenen

ook interessant

Sexboerderij Het Gouden Kalf

Kamagurka en Herr Seele

Masters en Makers masterclasses

blijf op de hoogte

* indicates required