Kamagurka en Herr Seele

Au rendez-vous des amis

Schilderijen en objecten van Kamagurka & Herr Seele, de Vlaamse peetvaders van de underground en absurdisme, zijn voor het eerst te zien in Rotterdam! Samen met Zerp Galerie presenteert Cross Comix Au rendez-vous des amis, een vervolg op de gelijknamige tentoonstelling in De Zwarte Panter te Antwerpen. Het kunstenaarsduo neemt op onnavolgbare wijze een loopje met de kunstgeschiedenis,  schopt tegen heilige huisjes  en brengt een hommage aan barokmeester Peter-Paul Rubens. Een glansrol in de expo is -uiteraard- weggelegd voor hun gekuifde stripheld Cowboy Henk, erfgenaam van het surrealisme en icoon van hedendaagse kunst.

Herr Seele en Kamagurka © Dieter Bacquaert
“Toch niet waar Ludwig van Beethoven bij is, Henk”

Kamagurka en Herr Seele leerden elkaar kennen op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Ze deelden een gezamenlijke interesse voor macrobiotiek en liefde voor het absurde. Hun geesteskind Cowboy Henk zag in 1981 voor het eerst het levenslicht in de strip Bob Plagiaat. Sindsdien heeft hun Vlaamse cowboy met vallen en opstaan de wereld veroverd. Sinds 1979 tekent Kamagurka voor onder meer NRC, Humo en Hara Kiri (de voorloper van Charlie Hebdo). Kama is vurig voorvechter van meer humor in de kunst en is grondlegger van nieuwe kunststromingen als Accidentalisme; per ongeluk goed gelijkende portretten. Naast begenadigd tekenaar staat Herr Seele ook te boek als scenarist, presentator, pianostemmer- en verzamelaar.

“Where is the WiFi”

ZERP galerie, gevestigd in het centrum van Rotterdam, profileert zich als een platform voor nieuwe kunst. De galerie vertegenwoordigt kunstenaars die gebruikmaken van uiteenlopende media: van schilderkunst en fotografie tot installaties en sculpturen. 

Ontmoet Kamagurka &
Herr Seele
@Cross Comix

Vanaf donderdag 14 november

Expositie Au rendez-vous des amis

Zerp Galerie
Van Oldenbarneveltstraat 120a
Rotterdam

zondag 17 november

Humorcollege met Kamagurka en Wim LeMair
15.30 uur Grote zaal Theater Rotterdam

Voor het eerst in 010!

Cross Comix primeur

(t/m 22 nov) Zerp galerie

do 14 nov 11:00 - 17:00
  • comix
  • x absurdisme
  • x kunstgeschiedenis
  • x schilderkunst

ook interessant

The Presley Paranoia Freak Show

Les Robots rockt de strip

Bang Bang Band Girl

blijf op de hoogte

* indicates required