Eetfilm | Film

Even onderuit bij de film ‘Louise en Hiver‘, met of zonder maaltijd, tussen de dansbedrijven van het Imaginarium door. Een prachtig getekende ode aan het leven, aan ouder worden en aan de overgave.

‘Louise en Hiver’ is een feel-good film waarin Louise als een Robinson Crusoe op leeftijd een winter doorbrengt op een strand in Bretagne. In haar lichtvoetige benadering van het leven, haar humor en onverschrokkenheid, is zij een personage om in je hart te sluiten.

Het zomerseizoen in een klein Bretons badplaatsje loopt ten einde. Louise er haar zomer door tussen gezinnen en spelende kinderen. Zoals een oude dame betaamt, moppert ze af en toe over de drukte op het strand. Dan mist ze het laatste boemeltje van het seizoen en is ze plots de enig overgebleven persoon in het stadje. In de hoop dat een van haar kinderen haar wel zal missen en op zal halen, bouwt ze een hutje op het strand. Ze verzamelt haar eten en lijkt zich nergens zorgen over te maken. Terwijl de winter zijn intrede doet, krijgt de film steeds meer een zomers gevoel vol jeugdherinneringen. Louise blijkt opgegroeid in deze omgeving. De cirkel is bijna rond. Haar laatste avontuur is een metafoor voor het einde van het leven, en tegelijkertijd een pleidooi voor een levensgevoel en levenswijsheid die je iedereen toewenst.

Theater Rotterdam locatie Schouwburg, Media Wall

za 21 okt 18:30 - 19:45
  • comix
  • x film

ook interessant

GeekFest

Stripped! expo

Waar…Of Niet Waar?

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets