Doodkonijn

Doodkonijn® is een creatie van Diana Kusuma. Het vrolijk-lugubere dier prijkt op muren, bouwschuttingen, bestelbusjes, scooters en andere verrassende plaatsen in de stad. Als knuffel en sticker is Doodkonijn ook een succes.

Over het leven van Doodkonijn is echter nauwelijks iets bekend. Ook de omstandigheden die leidden tot zijn levenseinde en huidige verschijningsvorm, zijn schimmig. Speciaal voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, en in samenwerking met stripfestival Cross Comix, maakte Diana Kusuma de tentoonstelling ‘Het leven van Doodkonijn’. Haar creatie prijkt levensgroot op de wand van de statige Haverhorst Vestibule van het museum en een stripverhaal verschaft eindelijk duidelijkheid over leven en dood van Doodkonijn. De expositie ‘Het leven van Doodkonijn’ duurt van 10 november 2018 t/m 20 januari 2019. Voor de gelegenheid wordt een originele Doodkonijn-knuffel bijgezet in de aangrenzende tentoonstelling ‘Dode dieren met een verhaal’. Deze tentoonstelling bestaat uit een verzameling dode dieren die op een bijzondere manier zijn dood gegaan.

Lezing Kees Moeliker & live tekenen Diana Kusuma

Kees Moeliker, directeur van Het Natuurhistorisch, is te gast op het Cross Comix festival. Hij neemt het publiek mee op reis door het zoogdiergeraamte. Via het werk van de door hem bewonderde Gary Larson naar de botten van Doodkonijn® – de vrolijk-lugubere creatie van Diana Kusuma. Het penisbeen is in cartoons en stripverhalen een onderbelicht maar niettemin belangrijk skeletonderdeel. Kees Moeliker vertelt waarom hij vindt dat Doodkonijn thuis hoort in zijn beroemde kabinet van ‘dode dieren met een verhaal’. Diana tekent samen met de straattekenaarsgroep Last Plak en Oxalien collega’s de verhalen ‘levend’ op.

SaveSave

Hal Theater

zo 18 nov 15:30 - 16:00
  • comix
  • x design
  • x expo
  • x literatuur
  • x streetart

ook interessant

Typex – Andy

Wende

Tokyayo

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets