Cross Comix Comicorama

Cross Comix in bioscoop Cinerama:
where Comic Art meets Film.

Een cinematografisch stripfeest de luxe, samengesteld door meestertekenaar Hanco Kolk (o.a. S1ngle, Meccano) met unieke clips, korte films, live tekenen, special guests en een onweerstaanbare hoofdfilm.

Stripauteur Kolk presenteert een enerverend boeket bewegend beeld dat -natuurlijk- zijn oorsprong vindt in het beeldverhaal. Hij is bij het grote publiek bekend door de krantenstrip S1ngle. De belevenissen van Fatima, Stella en Nienke worden iedere dag door meer dan een miljoen lezers in 14 Nederlandse kranten gevolgd. Kijk op het grote doek een aflevering van de gelijknamige televisieserie met in de hoofdrollen Katja Schuurman en Bracha van Doesburgh.

Beleef de première van Zehntausend Schwalben, de door Hanco Kolk geanimeerde clip bij het nieuwe nummer van Spinvis, een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten van Nederland. Een juweel in elk opzicht. Uiteraard is Spinvis zelf ook bij deze première aanwezig!

De hoofdfilm The Death of Stalin (2017) is een persoonlijke favoriet van Kolk: ‘De film is gebaseerd op een Franse graphic novel van ontwerper Thierry Robin en schrijver Fabien Nury uit 2012. Het gaat over de chaos en het gekonkel dat uitbrak nadat de Russische dictator Stalin overleed; een hilarische kakofonie van opportunisme, verraad en machtshonger van afschuwelijke mannen die de plaats van de grote leider wilden innemen. De strip is verfilmd door de regisseur Ianucci, die eerder schitterende satire maakte met Alan Partridge en de tv-serie Veep. Hij had de beschikking over een fantastische cast met acteurs als Steve Buscemi en Monty Pythons Michael Palin. Ze spelen de vreselijke karakters allemaal met zichtbaar en aanstekelijk plezier. Ik ben dol op halfgrappige verhalen over vreselijke dingen. De toon en de schurende humor is familie van Meccano, de serie graphic novels over machtswellust en hypocrisie die ik tussen 1993 en 2007 maakte. De film blijft, net als de oorspronkelijke graphic novel, dicht bij de historische gebeurtenissen. Zo dichtbij zelfs dat The Death of Stalin verboden werd in Rusland. Arme Russen, wat missen ze een geweldige film!’

Ontmoet
Hanco Kolk, Spinvis,
Peter de Wit en Wilbert Plijnaar
@Cross Comix

 

woensdag 13 november

Cinerama
Westblaak 18
Rotterdam
20:00 – 01:00 uur
(los ticket of passepartout)

Cinerama

wo 13 nov 20:00
  • comix
  • x film

ook interessant

24hr Comics Day

Bang Bang Band Girl

Les Robots rockt de strip

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets