Ask the experts! Portfolio Pitch

START INSCHRIJVING PORTFOLIO PITCH!
Op zondag 17 november is tijdens het Cross Comix Festival in Theater Rotterdam gelegenheid om je portfolio te bespreken met experts uit de Nederlandse stripwereld. Neem je werk mee, pitch je portfolio en krijg professionele feedback en advies van gerenommeerde auteurs en uitgevers!

HOE WERKT HET?
Je kunt je tot en met donderdag 14 november aanmelden via portfoliopitch@crosscomix.nl. Vermeld hierbij de twee experts van wie je bij voorkeur feedback wilt ontvangen. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen. De volgorde van aanmelding bepaalt of je kunt deelnemen en of je voorkeur kan worden gehonoreerd. Wees er snel bij!

Uiterlijk donderdag 14 november krijg je bericht of, en zo ja bij wie en hoe laat, je je portfolio kunt pitchen tijdens Cross Comix. 

Koop hier je ticket of passepartout

Meet the experts:

Aimée de Jongh is amper meer bij te houden sinds het internationale succes van haar eerste boek ‘De terugkeer van de wespendief’. De animator, stripauteur en illustrator maakte o.a. ‘De wachtkamer van Europa’ over een vluchtelingenkamp op Lesbos, ‘Songs in the Key of Life’, een animatieserie voor DWDD en haar nieuwste boek ‘Taxi’. Momenteel werkt Aimée aan twee nieuwe stripboeken, die in 2020 en 2021 zullen uitkomen.

Hansje Joustra, (Concerto Books) werkt sinds 2018 bij Concerto Books,de boekenafdeling van Recordstore Concerto in Amsterdam. Daarvoor was hij directeur van Het Raadsel en richtte hij samen met Joost Swarte uitgeverij Oog & Blik op die de beste (inter)nationale stripauteurs uitgaf in Nederland, waaronder Typex, Wasco, Robert Crumb en Daniel Clowes.

Wilbert Plijnaar begon zijn carrière als tekenaar en schrijver voor het weekblad Donald Duck, stapte over naar Eppo en was co-auteur voor Sjors & Sjimmie en Claire. Sinds 1995 werkt hij vanuit Hollywood voor de studio’s van onder meer Warner Bros, 20th Century Fox en  Dreamworks mee aan succesvolle bioscoopfilms als: ‘Despicable Me’, ‘How to Train Your Dragon’ en de eerste drie Ice Age-films.

Hans Pols schrijft al ruim 30 jaar artikelen over strips en stripmakers voor onder meer ‘Stripschrift’, ‘Zozolala’ en ‘De Boekenkrant’. Hij vertegenwoordigt ook de nieuwe Stichting Debutantenfonds Beeldverhaal die zich inzet voor debuterende striptekenaars en talent steunt bij de weg naar professionaliteit. De stichting host verschillende awards, waaronder de eigen Debutanten Award.

Renee Rienties is een jonge onafhankelijke striptekenaar uit Nederland. Haar debuut ‘My Daily Life Comics’ in 2016 werd enthousiast ontvangen op stripconventies. Haar switch naar horror en mangagaat haar goed af met de verhalen Oyasumien Distortia. In 2018 werkt ze mee aan ; Hollandsch Manga’, een anthologiereeks gemaakt door verschillende Nederlandse kunstenaars. Nog dit jaar komt er een nieuw cool boek van haar uit.

Ron Schuijt is een freelance illustrator, animator en striptekenaar uit Rotterdam. Hij heeft een voorliefde voor sterke koffie, slappe humor en besteedt grote delen van de dag met het kammen van zijn baard.Ron heeft al diverse titels op zijn naam staan en publiceert sinds oktober 2018 ook de webcomic ‘Drawing History’; een doorlopende vertelling vanuit meerdere perspectieven over de hele geschiedenis van de mens.

Ria Schulpen, oprichtster en eigenaar van Bries uitgeverij in Antwerpen, publiceert boeken die zich tussen strips, literatuur en kunst begeven. Bries, altijd op zoek naar nieuwe avonturen, opende in februari 2011 een spannende creatieve speeltuin in het hart van Antwerpen: The Bries Space, waar schilderen, illustratie, grafisch ontwerp, stripkunst, animatie en beeldhouwkunst samen komen. Als in Antwerpen: verplichte kost! 

Theater Rotterdam

zo 17 nov 14:15
  • comix
  • x experts

ook interessant

Warming-up @Comics, Art & Beer

Sexboerderij Het Gouden Kalf

The Big Draw

blijf op de hoogte

* indicates required