2 x 2 duo-Crossovers | Literatuur

Vegter & Taminiau, Sahebdivani & Kolk

Een crossover programma met literair- en striptalent waarbij uiteenlopende literaire genres en tekenvormen aan bod komen zoals essays, verhalen, poëzie en illustratie, verstripping en animatie. De duo’s Anne Vegter (schrijver en dichter) en Aart Taminiau (striptekenaar en animator) en Sahand Sahebdivani (meesterverteller) en Hanco Kolk (tekenaar en stripmaker) vervolmaken live een verhaal met bijbehorende illustraties. Van Rijswijk en Volbeda zijn beide goede observatoren die in de kleinste details treden om hun punt te maken. Sahabdivani en Kolk zijn beiden op hun eigen manier op meestervertellers die het publiek als geen ander meevoeren in hun verhaal.

Sahand Sahebdivani
Sahand Sahebdivani is een autoriteit op het gebied van storytelling. Fluisterend, roepend, soms kwetsbaar. Snelle, verrassend goed getimede grapjes, soms vlug dan weer traag, als toehoorder hang je aan zijn lippen. In 2014 won hij de titel ‘verhalenverteller van het jaar’. Sahebdivani is oprichter van cultureel centrum Mezrab en probeert met sprookjes, cabaret en muziek een brug te slaan tussen culturen. De ene keer is het cabaretesk met veel liedjes en vermaak, soms zijn het sprookjes of fabels uit oude culturen. En een andere keer zijn het ontboezemingen over je angsten of de liefde. Daar tussenin kan het van alles betekenen.”

Hanco Kolk
Hanco Kolk
is striptekenaar en samen met Peter de Wit geestelijk vader van onder meer Gilles de Geus en S1NGLE. In 1992 maakte hij Meccano, een satirische ‘graphic novel’ over het decadente bestaan in een zonnige mini-staat. De fotostrip ‘Mannetje en Mannetje’ en de dagbladstrip ‘S1NGLE’ werden beide verwerkt tot televisieserie. In cultureel tijdschrift ‘Ons Erfdeel’ wordt hij volgt omschreven: “Kolks talent als verteller is even groot als zijn grafische vernuft, zo heeft hij als smaakmaker van het Nederlandse beeldverhaal uitvoerig bewezen in de laatste dertig jaar. (…) Hanco Kolk heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van het beeldverhaal in Nederland en zijn werk blijft tot vandaag verrassend en uitdagend.”

Theater Rotterdam locatie Schouwburg, Kleine Zaal

za 21 okt 15:00 - 15:45
  • comix
  • x literatuur

ook interessant

Donner pop-up store & signeersessies

Hotel Dorado Borrel

Fietsmod

blijf op de hoogte

* indicates required


koop je kaarten hier

→ Tickets