Cross Comix Rotterdam
International Comic Art Festival where Comic Art meets Comedy, Music, Art, Film and more.

Met een dagkaart voor het festival krijg je op zondag 17 november 2019 toegang tot zo’n 15 programma’s in Theater Rotterdam. Laat je van 14.00 tot 23.00 uur inspireren door verrassende en toonaangevende stripauteurs en beeldmakers uit binnen- en buitenland.
De programma’s in de grote zaal worden tot 18.00 uur getolkt door een tolk Gebarentaal

Ook vinden er tijdens de festivalweek verschillende events plaats. Voor sommige specials koop je een los ticket. Het festival vindt plaats in onder andere Theater Rotterdam, Cinerama, Het Nieuwe Instituut, Donner en Galerie Zic Zerp.

Een passepartout voor Cross Comix geeft toegang tot CCX-programma’s op 13, 14, 16 en 17 november in Cinerama, Het Nieuwe Instituut, Donner en Theater Rotterdam. Deze programma’s zijn ook toegankelijk met een los ticket. Als je een passepartout hebt, kun je op basis van beschikbare plekken ook naar binnen. Om met passepartout zeker te zijn van een plaats, reserveer je door te bellen naar Cinerama (0104115300) en klik je hier om te reserveren bij Het Nieuwe Instituut.

Kopers van een passepartout kunnen vanaf maandag 11 november t/m zondag 17 november 2019 hun e-ticket inwisselen voor een polsbandje bij de kassa van TR Schouwburg. Let op, je polsband is je entreebewijs: je komt binnen bij Cinerama, het Nieuwe Instituut, Donner en de festivaldag in de Schouwburg op vertoon van je polsband! De kassabalie is van maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur geopend of tot aanvang van een voorstelling. Op zondag 17 november is de kassa open vanaf 13.00 uur.

Let op: polsbandjes kun je alleen ophalen bij TR Schouwburg!

Festivaltickets

Passepartout geeft toegang tot onderstaande programma’s
€ 24,50 (studenten: € 17,50)

Ticket Cross Comix Comicorama
woensdag 13 november
Het Nieuwe Instituut
Losse kaartverkoop via Cinerama € 7,50 (studenten: € 3,75) of entree met je Cross Comix polsbandje passepartout

Ticket BNO IMG Lab x Cross Comix
donderdag 14 november
Het Nieuwe Instituut
Losse kaartverkoop via het Nieuwe Instituut € 7,50 (studenten: € 3,75) of entree met je Cross Comix polsbandje passepartout

Ticket Cross Comix Masterclasses
zaterdag 16 november
Donner
Toegang gratis op vertoon van je Cross Comix ticket.

Ticket Cross Comix Festivaldag in de Schouwburg
zondag 17 november
Theater Rotterdam Schouwburg
Los dagticket € 17,50 (studenten: € 10,-) of entree met je Cross Comix polsbandje passepartout

Bestel je passepartout of je ticket voor 17 november via: https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/8181/Cross_Comix_Festival/

Masters & Makers

Hanco Kolk (c) met dank aan Hans Tak

(programma voor professionals)

Masters en Makers | zaterdag 16 november

HOLD YOUR HORSES – BREAKING NEWS!!

Onze partner IMGLab stelt een aantal gratis kaarten voor de masterclasses beschikbaar!! Hoe mooi is dit! Grijp je kans, zet jezelf op aanwezig op facebook en mail theo@crosscomix.nl dat je zo’n free ticket wilt hebben!! Je krijgt dezelfde dag nog een reactie. Wees er snel bij! OP = OP!

Duik op zaterdag 16 november dieper in de wereld van visual storytelling! Laat je inspireren door (inter)nationaal gerenommeerde makers uit de stripwereld tijdens de masterclasses van Cross Comix. Niemand minder dan Wilbert Plijnaar (story artist), Hanco Kolk (artist), Marloes Dekkers (colorist) en Frits Jonker (lettering) delen hun visie, ervaring en inspiratie en geven een kijkje in hun keuken: van scenario tot schets, van lijnwerk tot kleur en van tekst tot lettering. Let’s get visual!

Tickets voor de masterclasses zijn nu te bestellen via

https://crosscomix.stager.nl/web/tickets/376260

Toegang gratis op vertoon van je Cross Comix ticket.

11.30 uur: inloop
12.00 tot 17.00 uur: masterclasses

Locatie: Donner, Coolsingel 129 Rotterdam

Stuur vóór maandag 11 november je specifieke vraag of voorbeelden van je werk (max vijf op hoge resolutie via WeTransfer) naar theo@crosscomix.nl zodat onze specialisten een selectie ter bespreking kunnen maken.

Stadsprogramma
Cross Comix

weekend 5 & 6 oktober
24hr Comic Day Rotterdam
Stayokay hostel | gratis

7 november
The Big Draw
locatie DoelenStudio en Schouwburgplein

zondag 10 november
Griezelconcert Rotterdam Philharmonisch Orkest
De Doelen
met Cross Comix workshop griezelmaskers
www.rotterdamsphilharmonisch.nl

zondag 10 november
Comics, Art & Beer special edition met Michiel van de Pol
Rotown | gratis

donderdag 14 november – vrijdag 22 november
Au rendez-vous des amis
Expo Kamagurka & Herr Seele | Galerie Zerp

vrijdag 15 november
Onthulling Jazzportret en jazzroute
Oude Binnenweg | gratis


Overnachten tijdens Cross Comix

Altijd al willen weten hoe het is om in een van de kubuswoningen te logeren? In Stayokay Rotterdam kan het! Het ‘bos’ van Piet Blom is al 30 jaar een van dé eye-catchers van de stad.  Van 13 t/m 17 november kun je met 10% korting overnachten in Stayokay Rotterdam. Gebruik hiervoor de speciale kortingscode Comix19.

(c) StayOkay

AaVeeGee

Tijdens Cross Comix worden filmopnames en foto’s gemaakt. Wil je niet herkenbaar in beeld laat het de fotograaf dan even weten.

Locatie

Je kunt de festivallocaties gemakkelijk lopend, per fiets of met OV bereiken. Vanuit station Rotterdam Centraal is het ongeveer 5 minuten lopen naar Theater Rotterdam.
Adres:
Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam


koop je kaarten hier

→ Tickets

blijf op de hoogte

* indicates required