Cross Comix Kunsthal

Waar je een volwaardige expositie nooit zou verwachten bouwt Cross Comix een tennishal om tot een tijdelijk Strip en Kunst Walhalla met als overkoepelend thema ‘Strips en de stad’.

zaterdag 25 sep & zondag 26 sep | 11.00 -17.00u

Binnen het thema ‘stad en stedelijk’ zijn er een speciale pop-up expo’s te zien van ‘stedelijke kunst’ die naadloos aansluiten bij het festival thema en Rotterdam. Voor de expo ‘Strips en de stad’ in de Cross Comix Kunsthal werken we onder meer samen Griffioen Grafiek en Gallery Untitled.

Bekijk in dit Strip en Kunst Walhalla de expo’s van Joost Swarte, Floris Hovers, Bas de Ruiter, Raoul Deleo en meer!

Entree Cross Comix Kunsthal: Florentijn Hofman

Als een tribute aan de blow-ups van Florentijn Hofman van de afgelopen jaren, toont Cross Comix twee poortwachters van bijna 7 meter hoog die ingang van de Cross Comix Kunsthal bewaken. Hofman is zeker voor Rotterdammers geen onbekende. Onlangs werd de Schiedamseweg nog verrijkt met zijn geweldige Bospoldervos met plastic tas. Een ander heel bekend werk is zijn giga gele Badeend die de hele wereld overging. Badeend – Florentijn Hofman.

Expositie Rode trapauto

In de jaren vijftig, zestig en zeventig stond de rode trapauto in Diergaarde Blijdorp en was de auto een attractie waar ieder kind mee op de foto wilde. Een van oorsprong Italiaanse straatfotograaf zette de trapauto altijd voor de ingang van de dierentuin en maakte dan tegen betaling foto’s van bezoekers.

De trapauto was een kleine versie van de Austin A40. Hij werd geproduceerd in Engeland door mijnwerkers die vanwege hun gezondheid hun werk niet meer konden uitvoeren.

Cross Comix exposeert in samenwerking met de kleinkinderen van de Familie Möller.

Kiosk

De kiosk mag natuurlijk niet ontbreken op het festival. Deze wordt gemaakt door Studio Maky. Hier vind je een dependance van Griffioen Grafiek en de glicee prints van Bas de Ruiter. Of koop hier de laatste uitgaves en boeken van de tekenaars uit het Vroesenpaviljoen zoals Martin Lodewijks, Hanco Kolk en Sterric met haar debuutroman ‘de Vloek van Rood’.

Vergeet je nieuwe aankopen niet te laten signeren bij de Signeerestafette in de kassahokjes van Diergaarde Blijdorp! Bij het Vroesenpaviljoen hangt het tijdschema van de Signeerestafette.

De snackbar

Een stad is geen stad zonder een populaire hangout. Het kunstenaarsduo Ko de Kok & Florian Borstlap laten in de Cross Comix Kunsthal een toonaangevend onderdeel van hun vette expositie bij Gallery Untitled zien. Wie gaat er bestellen? Te koop via Gallery Untitled.