COLLEGE

Op dinsdag 29 maart staat het Bibliotheekcollege in teken van het Cross Comix boek ‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips’ in de stad van Theo Seesing en Sander Grip.

Het Cross Comix boek werd 11 maart in de Doelen Studio feestelijk gepresenteert.

foto: Hans Tak

Het omvangrijke boek vertelt de geschiedenis van het beeldverhaal in Nederland en de manieren waarop de stad Rotterdam in stripboeken van de afgelopen eeuw figureert. Interviewer Esther Wienese gaat in gesprek met Theo en Sander over deze thema’s, het boek en het maakproces. Vanzelfsprekend is er veel strip- en ander beeldmateriaal te zien.  Hoe verzeilde de strip in ons land? En wat is de aantrekkingskracht van Rotterdam daarbij? Hoe zien we de stad terug in de strip, en is daaruit ook de ontwikkeling van de havenstad zichtbaar? 

‘Rotterdam Stripstad, 100 jaar strips in de stad’ is een verkenning van de opkomst van de strip in ons land en van de rol die Rotterdam daarin van oudsher speelt. Een boek boordevol anekdotes, verrassende ontdekkingen, interviews met beroemde striptekenaars en vier gloednieuwe korte strips, die speciaal voor dit boek gemaakt werden. Rotterdam Stripstad is een boek voor elke liefhebber van de negende kunst en voor iedereen die Rotterdam een warm hart toedraagt. Bibliotheektheater Rotterdam (gratis toegang, wel eerst reserveren aub via Eventbrite