Show & Tell: Reizen in beeld

  • za 24 sep 2022, 13:30 - 15:00
Cover van Naar Texas en terug (illustratie: Jeroen de Leijer)
Cover van Naar Texas en terug (illustratie: Jeroen de Leijer)

Reisverslagen zijn een bekend subgenre in de autobiografische beeldverhalen. Twee duo’s vertellen over hun net verschenen boeken. Arezoo Moradi en Jeroen Janssen verkenden tijdens de pandemie hun directe omgeving. Jeroen en Boris de Leijer deden verslag van een reis naar Texas, die vader en zoon dichter bij elkaar moest brengen. Jillem houdt zijn verslagen voor zichzelf, maar is voor Cross Comix bereid een inkijkje te geven.

Jeroen Janssen

Jeroen Janssen (Gent 1963). Tekenaar-reporter. Tekende reportages voor Apache, Mo* en XXI, en graphic novels: ‘Doel’, ‘Abadaringi’ en ‘Mijn kameraad Che Guevara’.

Jeroen Janssen
Arezoo Moradi

Arezoo Moradi (Teheran, 1984) werkte als journalist voor kranten, tijdschriften en online magazines in Iran,en is vandaag verhalenverteller. Zij zoekt elke dag een nieuw verhaal achter een gesloten deur.

Arezoo Moradi
Jeroen de Leijer

In de graphic novel Naar Texas en terug neemt een vader zijn adolescente zoon mee op reis als een moderne ‘rite de passage’: Jeroen, de vader, besluit dat het tijd is om zijn zoon te begeleiden naar volwassenheid. Boris is gestrand in het onderwijs en gaat al drie jaar niet naar school. Hij ligt vooral op zijn bed met zijn telefoon en kijkt zijn favoriete Netflix-films en -series, telkens opnieuw.

Naar Texas en terug
Jillem

Jan Willem (Jillem) van den Ban is vormgever en illustrator.

Jillem (foto: Hans Tak)

Cross Comix krijgt ondersteuning van

Logo Gemeente Rotterdam
Logo Rotterdam Festivals
Logo Stimuleringsfonds creatieve industrie

Blijf op de hoogte

Krijg updates over al onze evenementen en krijg als eerste toegang tot tickets.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief