Cross Comix Rotterdam

21 oktober aanstaande opent de Rotterdamse Schouwburg voor de tweede maal haar deuren voor Cross Comix Rotterdam. CC® toont de vele verschijningsvormen van het beeldverhaal en de betekenis van strips en cartoons voor de kunsten en de samenleving.

Crossovers

Steeds vaker verlaat het beeldverhaal zijn eigen kaders om op zoek te gaan naar iets nieuws. De denk- en vertelwijze van tekenaars is terug te vinden in hedendaagse schilderkunst, in dans- en toneelvoorstellingen, in muziek, film, fotografie, literatuur, mode en zelfs in de architectuur. Soms is het beeldverhaal ondersteunend aan een genre, dan weer inspiratiebron of vertrekpunt van een kunstwerk. Soms met opzet het eindpunt, een andere keer per toeval. Ook popt de strip op in disciplines als journalistiek, wetenschap en zelfs in de haute cuisine. Cross Comix laat het allemaal zien.

Aan Cross Comix 2017 werken mogelijk mee: Aimée de Jongh, David Van Reybrouck, Fresku, Ilah, Judith Uytelinde, Mohammed Benzakour, Paul Faassen, studenten van diverse kunstacademies, Submarine Channel, Urbi et Orbi en vele anderen!